Ταχίνι και πορτοκάλι, ένας τέλειος συνδυασμός.
Αν είσαι λάτρης των κέικ ή θέλεις ένα γλυκό που να διατηρείται για μέρες αλλά και να είναι νόστιμο και χορταστικό, το συγκεκριμένο γλύκισμα είναι η ιδανική επιλογή.
Παρακάτω θα βρεις μια συνταγή με τον πιο τέλειο συνδυασμό γεύσεων, ταχίνι και πορτοκάλι.
Κέικ με πορτοκάλι και ταχίνι
Υλικά
- 300 γρ. ταχίνι
- 300 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (4 περιπου πορτοκάλια)
- 50 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 400 γρ. ζάχαρη άχνη
- 400 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από 4 πορτοκάλι
- 50 γρ. σταφίδες ξανθές
- 50 γρ. κράμπερι
- 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, με το χυμό πορτοκαλιού και την άχνη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιογενείς, παχύρευστος χυλός και
- προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα, τις σταφίδες, τα κράμπερι και τα καρύδια.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Εγώ χρησιμοποιήσα φόρμα σιλικόνης για μεγαλύτερη ευκολία.
- Τη γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ.
- Ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά.
- Έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170°C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Τip: Διακοσμούμε με γλάσο σοκολάτας και ταχίνι
Δείτε περισσότερες συνταγές του Γαβριήλ Νικολαϊδη, εδώ
Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram