Τούρτα σοκολάτα με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν!

Στην λογική του “δεν πετάμε τίποτα” μια υπέροχη συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Η συγκεκριμένη τούρτα βγάζει 10 μερίδες ενώ σύμφωνα με τη συνταγή, θα χρειαστείτε 30 λεπτά προετοιμασίας και 3 ώρες αναμονής στο ψυγείο, που όμως αξίζουν τον κόπο με το παραπάνω.

Πάμε να τη φτιάξουμε

Υλικά

  • 350 γρ. μελομακάρονα (καθαρισμένα από το καρύδι που έχουν πάνω)
  • 350 γρ. κουβερτούρα με 66%-70% κακάο
  • 50 γρ. μέλι
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • κακάο ή κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το μέλι και την κανέλα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει την αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μπλέντερ χειρός για καλύτερο αποτέλεσμα.

Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα και τα στρώνουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ., το οποίο έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα. Πιέζουμε με την παλάμη μας προς τα κάτω να γίνουν μια συμπαγής και επίπεδη βάση. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, έως ότου παγώσει καλά και σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο ή κανέλα και σερβίρουμε.

Στέλιος Παρλιάρος

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network