Αφράτοι ρεβιθοκεφτέδες και ένα ντιπ που θα λατρέψουν τα παιδιά

Αφράτοι ρεβιθοκεφτέδες

Τα δικά σας παιδιά τρώνε όσπρια; Κι αν ναι, τα τρώνε με ευχαρίστηση; Τα δικά μου, ενώ τα τρώγανε και μάλιστα κάποια (όπως τις φακές) τα λάτρευαν κιόλας, τελευταία περνάνε τη φάση «δεν το τρώω αυτό». Σε μια προσπάθεια, λοιπόν, να φάνε ξανά τα ρεβίθια, δοκίμασα αυτά τα «κεφτεδάκια» και πραγματικά τα εξαφάνισαν!

Δείτε τη συνταγή για τους αφράτους ρεβιθοκεφτέδες και ένα απλό αλλά απαραίτητο ντιπ!

Υλικά για τους ρεβιθοκεφτέδες

  • ½ κιλό ρεβίθια
  • 1 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1/3 από το ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. (του καφέ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 κ. γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κρόκο αυγού
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Υλικά για το ντιπ

  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 κ. σ. ταχίνι
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ρεβίθια και τα μουλιάζουμε αποβραδίς. Την επόμενη μέρα, τρίβοντας τα ρεβίθια μέσα σε μια διπλωμένη πετσέτα – με τα ρεβίθια ανάμεσα – αφαιρούμε όσα περισσότερα φλούδια μπορούμε και τα ξεχωρίζουμε. Τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά και αφού κρυώσουν τα αλέθουμε σε ένα μπλέντερ. Βράζουμε και το ρύζι – αφού το πλύνουμε. Τρίβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα στραγγίζουμε καλά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε τα υλικά : τα ρεβίθια, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σκόρδο, τον κρόκο αυγού, το κάρυ και την πάπρικα, λάδι, αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.

Ζυμώνουμε μακρόστενα ή στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να αποκτήσουν ένα υπέροχο χρυσαφί χρώμα. Τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.

Ετοιμάζουμε το ντιπ

  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • λίγο κάρυ

Στους κολοκυθοκεφτέδες μπορείτε επίσης να προσθέσετε τριμμένο κολοκυθάκι ή καλαμπόκι.

Μια ωραία ιδέα που αρέσει στα παιδιά είναι να βάλετε τους ρεβιθοκεφτέδες και το ντιπ σε πιτάκια, αραβικές, ή ψωμάκι του τοστ.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network