Σίγουρα έχετε δοκιμάσει πολλές και διαφορετικές μπάρες κατά καιρούς · με μέλι, με σοκολάτα, με δημητριακά, με ξηρούς καρπούς και βρώμη και άλλα πολλά. Μπάρες λεμονιού με βάση από μπισκότο, όμως, έχετε δοκιμάσει;
Αν όχι, αξίζει να τις δοκιμάσετε!
Παρακάτω θα βρείτε μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για μπάρες λεμονιού με μπισκότο!
Υλικά για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive
1/2 φλ. φιλέ αμυγδάλου
7 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ καστανή ζάχαρη
ξύσμα από ένα λεμόνι
Υλικά για τη κρέμα
2 αυγά
1 φλ. χυμό από λεμόνια
λίγο αλάτι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση για τη βάση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς C
2. Χτυπάμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν τρίμμα.
3. Σε ένα μικρό τετράγωνο ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα
4. Παίρνουμε ένα σκεύος και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση εκτός από το φιλέ αμυγδάλου.
5. Αφού έχουμε ένα μείγμα σαν «ψίχουλα» προσθέτουμε το φιλέ ανακατεύουμε ελαφρά και το ρίχνουμε στο ταψί.
6. Με ένα κουτάλι πιέζουμε ώστε να στρώσουμε καλά το μείγμα και να έχουμε μια λεία επιφάνεια.
5. Ψήνουμε τη βάση για περίπου 10-12 λεπτά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Εκτέλεση για την κρέμα
1. Σε ένα σκεύος βάζουμε το ζαχαρούχο και τους κρόκους και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα, το αλάτι και το μέλι και ανακατεύουμε ξανά.
2. Ρίχνουμε την κρέμα στην ψημένη βάση (η βάση μας να έχει κρυώσει) και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
3. Αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές για μπάρες, εδώ