Ακούω συχνά πολλούς γονείς να λένε «ναι, ξέρω ότι πρέπει να αποφεύγω τα επιδόρπια γιαουρτιού, τα γιαουρτάκια με πρόσθετη ζάχαρη και καραμελάκια, όμως το παιδί μου δεν τρώει με τίποτα το πρόβειο, το αγελαδινό, το κατσικίσιο κλπ». Δεν έχουν κι άδικο. Πολλά παιδιά δεν αντέχουν την έντονη και ξινή γεύση του γιαουρτιού και θέλουν μια μικρή… βοήθεια προκειμένου να το συνηθίσουν.
Τί μπορείτε να κάνετε; Να δώσετε στο γιαούρτι του παιδιού λίγη έξτρα γεύση και να δοκιμάσετε ξανά.
Παρακάτω θα βρείτε μερικούς φυσικούς τρόπους για να το πετύχετε:
1. Γιαούρτι με πουρέ μπανάνας
Απλό. Χτυπάτε στο μούλτι το 1/3 της μπανάνας ή τη ψιλοκόβετε με το μαχαίρι και την ενσωματώνετε στο γιαούρτι.
2. Γιαούρτι με πουρέ μήλου και κανέλα
Το ίδιο κι εδώ.
3. Γιαούρτι με πουρέ αχλαδιού
Εντάξει, μη τα ξαναλέμε!
4. Γιαούρτι με μέλι και νιφάδες βρώμης
Ρίχνετε μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι και λίγες νιφάδες βρώμης και ανακατεύετε.
5. Γιαούρτι με ταχίνι
Βάζετε ένα κουταλάκι του γλυκού ταχίνι στο γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Μπορείτε φυσικά να κάνετε το ίδιο και με άλλα φρούτα που αρέσουν στο παιδί, ή να προσθέσετε δημητριακά κλπ.
Περισσότερες συνταγές, εδώ