Θα έχετε ακούσει για το περίφημο Cloud Bread. Πρόκειται για μια.. διαφορετική συνταγή, πολύ γρήγορη και απλή για ψωμάκια χωρίς γλουτένη.
Η κλασική συνταγή που κυκλοφορεί, είναι η εξής:
- 3 αυγά
- 3 κ.σ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 κ.γ. baking powder
Και η παραλλαγή της, που έχει ξετρελάνει τα παιδιά, είναι η παρακάτω:
- 3 αυγά
- 1 μπανάνα
- 1/4 κ.γ. baking powder
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε ώσπου να γίνουν μαρέγκα μαζί με τη baking powder.
Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μούλτι τους κρόκους και 1 μπανάνα και τα προσθέτουμε στη μαρέγκα. Σε λαδόκολλα, απλώνουμε με ένα κουτάλι της σούπας «στρογγυλά συννεφάκια». Τέλος, αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο, ψήνουμε στους 150 βαθμούς, για 15 λεπτά,
ή μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε με μέλι, κανέλα, μαρμελάδες, φρέσκα φρούτα ή άλλο υλικό της αρεσκείας σας.
Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram