Πανεύκολα Churros με 4 υλικά

Churros

Είσαι στα down σου; Θέλεις κάτι γλυκό, εύκολο και γρήγορο με υλικά που 99% θα έχεις ήδη στο ντουλάπι σου; Σου έχουμε τη λύση!

Τα υπέροχα Churros, που ένα φεγγάρι ήταν πολύ της… μόδας είναι πανεύκολα, γευστικά και θυμίζουν τους αγαπημένους μας λουκουμάδες – μόνο που έχουν πιο πρακτικό σχήμα για βουτιές – πού αλλού – σε σοκολάτα!

Υλικά για 20 Churros

200 ml νερό

2 κ.σ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 βανίλια

2 κ.σ. ηλιέλαιο

Επιπλέον λάδι για το τηγάνι (σπορέλαιο)

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν.

2. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει μία μπάλα ζύμης. Έπειτα, ρίχνουμε και τη βανίλια. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με κυματιστό σχήμα στη μύτη.

3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σπορέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.

4. Μόλις το λάδι κάψει, ρίχνουμε με το κορνέ τα churros σε μακρόστενες κυματιστές λωρίδες μέσα στην κατσαρόλα. Όταν πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια, τα συνοδεύουμε με υλικά της αρεσκείας μας. Μπορούμε να τα βουτήξουμε σε σοκολάτα, σε μείγμα ζάχαρης και κανέλας, σε μέλι, ινδοκάρυδο ή ότι άλλο αγαπάμε.

Καλή απόλαυση!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network