Η Nikkole Paulun είναι μια μητέρα δυο παιδιών σαν όλες τις άλλες. Η μόνη διαφορά της, ίσως από τη μέση Eλληνίδα μάνα, είναι ότι μαθαίνει στον γιο της να κάνει τις δουλειές του σπιτιού: να μαγειρεύει, να βάζει πλυντήριο, να πλένει τα πιάτα”, καθώς πιστεύει αυτό που θα έπρεπε να πιστεύουμε όλες: Οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι γυναικεία υπόθεση. Είναι κάτι που πρέπει να κάνουν όλοι.
«Θα έρθει μια μέρα που ο γιος μου θα πρέπει να ζήσει μόνος του και τότε θα πρέπει να μπορεί και να κάνει τα πάντα μόνος του. Αν το μάθει αυτό από το σπίτι του, δεν θα χρειάζεται να τρώει delivery και όταν θα κάνει οικογένεια θα ξέρει ότι είναι υποχρέωσή του να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δουλειές του σπιτιού. Είναι απαραίτητο να αφήνεις το παιδί σου να είναι παιδί, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι οφείλεις να του διδάξεις πράγματα που θα το βοηθήσουν στην υπόλοιπη ζωή του. Δεν πιστεύω ότι ο γιος μου θα θεωρείται λιγότερο άνδρας αν κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Πιστεύω ότι θα είναι εξίσου άντρας αν μπορεί να αλλάξει να αλλάξει ένα λάστιχο, αλλά και να απλώσει τη μπουγάδα”.
Οι περισσότεροι από όσους διάβασαν το συγκεκριμένο post συμφώνησαν μαζί της. Πολλοί μάλιστα μοιράστηκαν με τη μητέρα και δικές τους φωτογραφίες όπου τα αγόρια συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού. Βέβαια υπήρχαν και εκείνοι που θεώρησαν πως η Nikkole έχει μετατρέψει το παιδί της σε σκλάβο ενώ αναρωτήθηκαν αν σκοπεύει να μάθει, αργότερα, στην ενός έτους κόρη της να αλλάζει λάστιχο. Εκείνη, απάντησε ότι η κόρη της θα μάθει τις «αντρικές» δουλειές, αφού θα βλέπει την μητέρα της να κάνει τα πάντα. Παράλληλα ανάρτησε μια φωτογραφία με τον γιο της να χαλαρώνει, αφού έχει τελειώσει με τις δουλειές που έχουν συμφωνηθεί, απαντώντας στα σχόλια περί… “σκλάβου”…
Στην χώρα μας υπάρχει ακόμη και σήμερα μια “αγκύλωση” σχετικά με τις δουλειές που πρέπει να κάνει ένα αγόρι. Σε σχέση όμως με το παρελθόν όλο και περισσότερες μαμάδες προτρέπουν τα παιδιά τους, ανεξαρτήτως φύλου, να συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού χωρίς να τις διαχωρίζουν σε “αντρικές” και “γυναικείες”. Κι αυτή η πρακτική, σύμφωνα και με τη γνώμη των ειδικών, δημιουργεί αυτόνομους και ισορροπημένους ενήλικες.