Λοιπόν, να σας πω την αλήθεια; Να σας την πω: Παλιότερα, συνήθιζα να κάνω τα κλασικά ρολάκια κανέλας με τις ζύμες, την μαγιά τους, τα μίξερ και τα όλα τους, αλλά πλέον… ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ!
Εκτός αυτού, από τη μέρα που τα παιδιά μου δοκίμασαν σε μια φίλη τα συγκεκριμένα ρολάκια κανέλας με τη σφολιάτα, τα ερωτεύτηκαν – κι εμένα όμως μου αρέσουν πολύ για συνοδευτικό στον πρωινό μου καφέ (μέχρι τον απογευματινό έχουν τελειώσει).
Πάμε λοιπόν στην πραγματικά πανεύκολη συνταγή
Για τα ρολάκια κανέλας και την γέμιση
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 3 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
- 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
Προαιρετικά: Μπορείτε στην γέμιση να προσθέσετε σταφίδες ή και τριμμένο μήλο (αφού το στραγγίξετε καλά).
Να σας πω πως εγώ κάποιες φορές δεν κάνω γλάσο και είναι πεντανόστιμα και χωρίς αυτό. Ωστόσο, αν θέλετε να προσθέσετε και γλάσο, ακολουθούν τα υλικά:
Για το γλάσο
- 100γρ. κρέμα τυρί (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 1/2φλ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Για τα ρολάκια κανέλας
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα για μάφινς.
3. Αλευρώνετε τον πάγκο εργασίας για να μην κολλήσει η σφολιάτα.
4. Παίρνετε το φύλλο και με τον πλάστη το ανοίγετε σε πάχος μισό εκατοστό.
5. Με ένα πινέλο, βουτυρώνετε καλά τη ζύμη, πασπαλίζετε με μαύρη ζάχαρη και κανέλα. Αν θέλετε, σε αυτό το σημείο προσθέτετε και τις σταφίδες και το τριμμένο μήλο που αναφέραμε (προαιρετικά) προηγουμένως.
6. Ρολάρετε σιγά -σιγά τη ζύμη σε ρολό και την κόβετε σε κομμάτια ανά 2 εκ με ένα κοφτερό μαχαίρι για να μη σας διαλυθούν.
7. Βάζετε τα ρολά ζύμης στη φόρμα για μάφιν.
8. Τέλος, ψήνετε για 15 λεπτά ή και λίγο λιγότερο – μέχρι τα ψωμάκια να ροδίσουν ελαφρά.
9. Αφήνετε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά και με ένα κουτάλι τα περιχύνετε με το γλάσο.
Για το γλάσο
Χτυπήστε στο μίξερ όλα τα υλικά για το γλάσο μέχρι να αποκτήσει μια λεία – κρεμώδη υφή.
Καλή απόλαυση!
Διαβάστε ακόμα:
Ένα σοκολατένιο μπισκότο για όλη την οικογένεια έτοιμο σε 15 λεπτά!