Αργομαγειρεμένο γλυκό Spread μήλου που θα συνοδεύσει αρμονικά το τοστ του παιδιού (και το δικό σου) είτε σαν πρωινό είτε σαν απογευματινό σνακ.
Ιδανικός τρόπος για να αξιοποιήσεις τα κόκκινα μήλα που είναι φρέσκα τώρα.
Υλικά:
– 10 κόκκινα μήλα
– ¼ της κούπας νερό
– 1 ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
– ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
– ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
– ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Αφαιρείς τη φλούδα και τα κουκούτσια από τα μήλα, τα κόβεις σε φέτες και τα τοποθετείς σε κατσαρολάκι. Προσθέτεις το νερό, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα καρφάκια γαρύφαλλου. Μαγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά για 10 ώρες περίπου, ανακατεύοντας κάθε ώρα.
Τοποθετείς σε μπλέντερ κι αν επιθυμείς έχεις μια σος μήλου.
Εναλλακτικά, επανατοποθετείς στο κατσαρολάκι και ψήνεις σε χαμηλή φωτιά για ακόμα μία με δύο ώρες μέχρι να ροδίσει η σος και να έχεις ένα ωραίο spread μήλου.
Αν το spread είναι ξινό, πρόσθεσε ¼ της κούπας καστανή ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου ή ζάχαρη καρύδας όταν βράζεις τα μήλα στην πρώτη φάση.