Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σου παρουσιάζει τους τρόπους για να το αντιμετωπίσεις
Στο γραφείο μου έρχονται πολλά ζευγάρια. Δεν είναι τυχαίο όμως, που τα περισσότερα από αυτά έχουν μικρά παιδιά. Ο ερχομός ενός παιδιού είναι μια μαγική στιγμή για ένα ζευγάρι, μπορεί, όμως, να αποδειχθεί και μια μεγάλη πρόκληση για τη σχέση τους.
Μετά την αρχική ευφορία, τα ζευγάρια μπορεί να βρουν την προσγείωση στο έδαφος τρομακτική, καθώς η μετάβαση από τη συμβίωση των δύο σε τρεις, συνήθως, φέρνει στην επιφάνεια προβλήματα. Πρόσφατες μελέτες συγκλίνουν με αυτή την άποψη, δείχνοντας ότι ένα υψηλό ποσοστό ζευγαριών παίρνει διαζύγιο ή τερματίζει τη σχέση σε πέντε χρόνια μετά τον ερχομό ενός μωρού.
Οι γονείς που προσαρμόζονται στους νέους ρόλους, συχνά, εκπλήσσονται, διαπιστώνοντας ότι υπάρχει ανταγωνιστική συμπεριφορά στη σχέση τους. Αυτό συμβαίνει γιατί και οι δυο πιστεύουν ότι κάνουν το καλύτερο και δεν τους αναγνωρίζεται. Σε αυτή τη φάση το ζευγάρι κινδυνεύει από συναισθήματα θυμού που μπορεί να μετατραπούν ακόμη και σε μίσος. Το να αισθάνεσαι ότι έχεις αναλάβει πολλά, ενώ δεν υπάρχει καμία υποστήριξη, είναι μια απ’τις κύριες καταγεγραμμένες αιτίες στους διαπληκτισμούς ανάμεσα στους νέους γονείς. Είναι πολύ κοινό, τις πρώτες ημέρες, μια νέα μητέρα να αισθάνεται ότι δεν έχει καμία υποστήριξη. Έτσι, γίνεται επικριτική απέναντι στον πατέρα. Εκείνος μπορεί να αισθάνεται εγκαταλελειμμένος και ανικανοποίητος από τη σχέση. Όσο πιο δυσαρεστημένος νιώθει, τόσο απομακρύνεται από τη μητέρα και το παιδί. Εκείνη αισθάνεται μόνη και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται…
Οδηγός για νέους γονείς
Μείνετε δεμένοι
Κάποιες φορές το να παραμείνετε δεμένοι μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν επιδείξετε ισχυρή θέληση. Πολλές μητέρες, δηλώνουν ότι προσπαθούσαν να γίνουν και πάλι σύντροφοι, αφήνοντας το κομμάτι της μητρότητας έξω από τη σχέση. Παραδέχονται ότι ήταν δύσκολο. Αυτές οι στιγμές, όμως, έσωσαν το γάμο τους και βοήθησαν να μείνουν μαζί με τον σύντροφό τους και σαν ζευγάρι, αλλά και σαν γονείς.
Διαβάστε την συνέχεια στο missbloom.gr