Τίποτα δεν λέει περισσότερο “σ’αγαπώ” από ένα γλυκό μπισκότο σε σχήμα καρδιάς! Μπορείς να το δώσεις στο ταίρι σου για σνακ στη δουλειά, μπορείς να το βάλεις στο ταπεράκι των παιδιών για το σχολείο, μπορείς να το απολαύσεις στη δουλειά για να πεις ένα μεγάλο “μπράβο” στον εαυτό σου.
Αυτή η συνταγή για μπισκότα-καρδιές είναι εύκολη, περιέχει υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και ροδόνερο που δίνει πραγματικά ιδιαίτερη νοστιμιά στα μπισκοτάκια.
Αν δεν έχεις ανθόνερο τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις αποξηραμένα κόκκινα φρούτα (π.χ. 25 γραμμάρια μούρα) κατεψυγμένα και να τα περάσεις από το μούλτι μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς!
Μπισκότα-καρδιές
Υλικά
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. αλατισμένο βούτυρο σε κυβάκια
120 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
2 κουτ.γλ. βανίλια
Μισό κουτ.σούπας ροδόνερο (η 25 γρ.κόκκινα φρούτα θρυμματισμένα)
Κόκκινο ή ροζ χεώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι και το βούτυρο σε ένα μούλτι ή στο μίξερ
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά
Αφαιρούμε το 1/3 της ζύμης σε ένα μπολ
Στα 2/3 της ζύμης προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου
Στο μπολ με το 1/3 της ζύμης προσθέτουμε το ανθόνερο ή τα θρυμματισμένα φρούτα και μια σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα έντονο χρώμα
Αν η ζύμη είναι μαλακή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα αλεύρι
Θέλουμε οι δύο ζύμες να έχουν την ίδια υφή
Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο αν δεν ψήσουμε τα μπισκότα αμέσως. Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν τα πλάσουμε
Σε ένα αντικολλητικό ανοίγουμε τη ζύμη με το χρώμα
Με ένα μαχαίρι ή καλύτερα με ένα κουπάτ 3-4 εκατοστών σε σχήμα καρδιάς φτιάχνουμε καρδούλες
Τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη και βάζπουμε στο ψυγείο για 3 ώρες
Πλάθουμε τη ζύμη βανίλιας σε τρία ρολάκια με μήκος όσο και η ζύμη με τις καρδιές
Κόβουμε και τοποθετούμε στο καθένα τις καρδούλες
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά
Διατηρείται σε κουτί για μπισκότα για 4 μέρες!