Πολλές φορές έχουμε βρεθεί στη θέση να μείνει φαγητό από το μεσημεριανό ή το βραδινό και να αναρωτηθούμε τι να το κάνουμε. Το αλουμινόχαρτο φαίνεται η πιο εύκολη λύση για να το τυλίξουμε και να το βάλουμε στο ψυγείο. Ωστόσο, πίσω από αυτήν τη συνήθεια κρύβονται κάποιοι κίνδυνοι που ίσως δεν γνωρίζεις. Ειδικοί στον τομέα της διατροφής και της μικροβιολογίας προειδοποιούν ότι το αλουμινόχαρτο δεν είναι το καλύτερο υλικό για την αποθήκευση των περισσευμάτων.
Γιατί πρέπει να το σκεφτείς δύο φορές την επόμενη φορά που θα τυλίξεις το φαγητό σου με αλουμινόχαρτο και ποιοι είναι οι πιο ασφαλείς τρόποι για να το διατηρήσεις φρέσκο και υγιεινό;
Ο κίνδυνος από το αλουμινόχαρτο
Πολλοί άνθρωποι θεωρούν το αλουμινόχαρτο ως την πιο εύκολη και γρήγορη λύση για να κρατήσουν τα υπολείμματα φαγητού φρέσκα στο ψυγείο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Dr. Zacharay Cartwright, ειδικό στην επιστήμη των τροφίμων, το αλουμινόχαρτο δεν μπορεί να δημιουργήσει “απόλυτο αεροστεγές κλείσιμο” επειδή δεν κολλάει. Αυτό σημαίνει ότι το φαγητό έρχεται σε επαφή με τον αέρα και το οξυγόνο, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη επικίνδυνων βακτηρίων και να αυξήσει τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.
Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr