Δεν χρειάζεται να πει κανείς δεύτερη φορά «ελάτε, το φαγητό είναι έτοιμο» όταν πρόκειται για μακαρόνια με κιμά, το αγαπημένο φαγητό όλων μας.
Με αυτή τη συνταγή πλέον μπορούμε να προσθέσουμε και φακές καταναλώνοντας όσπρια με τον πιο ανέλπιστα νόστιμο τρόπο.
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σέλινα, ψιλοκομμένα
1 καρότο, ξεφλουδισμένο, χοντροτριμμένο
150 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
250 γραμμάρια χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά
2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτό
400g κονσέρβα φακές, ξεπλυμένες, στραγγισμένες (ή αν θέλουμε έχουμε βράσει δικές μας)
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
400 γρ. κονσέρβα ντοματάκια
1 1/4 φλιτζάνια (310ml) ζωμό βοδινού κρέατος
400 γρ. σπαγγέτι
Εκτέλεση
1ο Βήμα: Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο και το μανιτάρι και τα τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για ακόμη 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αρωματιστεί.
2ο Βήμα: Σπρώχνουμε το μείγμα μανιταριών στην άκρη του τηγανιού και προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να διαλύσουμε τυχόν σβώλους, για 5 λεπτά ή μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά.
3ο Βήμα: Προσθέτουμε τις φακές, τη ρίγανη, τη ντομάτα και τον ζωμό στο μείγμα του κιμά. Φέρνουμε το φαγητό σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και η σάλτσα να δέσει. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
4ο Βήμα: Στο μεταξύ έχουμε βράσει και στραγγίξει τα μακαρόνια προσθέτοντας βούτυρο.
5ο Βήμα: Χωρίζουμε τα μακαρόνια σε πιάτα και προσθέτουμε τον κιμά.