Οι παιδικές ιώσεις ταλαιπωρούν πολλά παιδάκια αυτή την εποχή, για αυτό η παιδίατρος Σουζάνα Κέμπερ προτείνει μέσω ανάρτησής της στους γονείς ένα σπιτικό σιρόπι για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.
Όπως αναφέρει χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό καρπούς σαμπούκου, οι οποίοι πρέπει να βράσουν πάρα πολύ καλά, διαφορετικά είναι τοξικοί. Ο σαμπούκος χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση της γρίπης αφού μειώνει τα συμπτώματα και την ανάρρωση. Μειώνει τον πυρετό, τον πονόλαιμο, τον βήχα, την αμυγδαλίτιδα, τη φαρυγγίτιδα, τη λαρυγγίτιδα, τη βρογχίτιδα, το αλλεργικό άσθμα και είναι αντισηπτικό και καταπραϋντικό.
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα συστατικά σε ένα κατσαρολάκι *εκτός από το μέλι* και τα σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει ~20 λεπτά, αλέθουμε πρόχειρα το μείγμα με ένα ραβδομπλέντερ και το περνάμε από λεπτό σουρωτήρι.
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε, ιδανικά όταν είναι ακόμα λίγο χλιαρό το ζουμί, και έτσι είναι έτοιμο το σιρόπι!
Διατηρείται σε γυάλινα μπουκάλια ή βάζα στο ψυγείο, τουλάχιστον για 1 μήνα.