Μια υπέροχη κι εύκολη συνταγή για σούπα με κοτόπουλο που αγαπά όλη η οικογένεια.
Είναι η ιδανική λύση αν μας έχουν περισσέψει υλικά από άλλα φαγητά που έχουμε κάνει, όπως π.χ. λίγο κοτόπουλο. Προσθέτουμε, λοιπόν, λαχανικά και noodles και έχουμε έτοιμο ένα μυρωδάτο και ζεστό φαγάκι για όλους.
Ο καλός ζωμός είναι το κλειδί αυτής της συνταγής, οπότε χρησιμοποιούμε τον καλύτερο που μπορούμε να βρούμε.
Σούπα με noodles και κοτόπουλο
Υλικά
500ml ζωμό κοτόπουλου καλής ποιότητας
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φέτες
μικρό κομματάκι φρέσκου τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
1 μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
100gr αποξηραμένα νουντλς αυγού
3 κοτσάνια μπρόκολο ή 100gr κατεψυγμένο αρακά
2-3 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας με μειωμένο αλάτι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
μια χούφτα φασολάκια, πλυμένα
τσίλι ή σησαμέλαιο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-Αδειάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε 200ml νερό. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ στο ζωμό και βάζουμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά για να σιγοβράσει απαλά και να αφήσει το σκόρδο και το τζίντζερ να μαλακώσουν.
-Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε το σκόρδο και το τζίντζερ από την κατσαρόλα και τα πετάμε. Τεμαχίζουμε το (ψημένο ή βρασμένο) στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς και το προσθέτουμε στον ζωμό. Ρίχνουμε τα noodles.
-Σιγοβράζουμε το ζωμό για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να ζεσταθεί το κοτόπουλο. Εάν το χρησιμοποιήσετε, κόψτε το μπρόκολο σε κομμάτια 5 χιλιοστών/¼ ιντσών και κόψτε σε λεπτές φέτες τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέστε στο τηγάνι (ή προσθέστε αρακά αν χρησιμοποιήσετε αντί για μπρόκολο) με τη σάλτσα σόγιας και σιγοβράστε για ένα ακόμη λεπτό.
-Προσθέτουμε τα φασολάκια στη σούπα και ζεσταίνουμε για 30 δευτερόλεπτα. Το μοιράζουμε σε δύο βαθιά μπολ και σερβίρουμε με λίγο σησαμέλαιο, αν θέλουμε.