Πατάτες τηγανητές ή πατατοκροκέτες; Για σήμερα διαλέγουμε το δεύτερο γιατί μπορούμε να τις σερβίρουμε για βραδινό, να τις βάλουμε στο αυριανό ταπεράκι και να το συνοδεύσουμε με σαλάτα ή κρεατικά!
Οι πατάτες είναι το αγαπημένο συνοδευτικό των παιδιών κι αυτό είναι κάτι σαν αξίωμα. Καλό είναι να τους προσφέρουμε ωστόσο εναλλακτικές πέρα από τις τηγανητές. Το να τις κάνουμε κροκέτες είναι μάλλον η επόμενη καλύτερη γευστική λύση.
Ας τις δοκιμάσουμε, χρειαζόμαστε λίγα υλικά και είναι μια εύκολη συνταγή!
Υλικά
3 πατάτες
Αλάτι
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Λίγο πάπρικα
μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
-Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα βράζουμε σε αλατόνερο για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν πλήρως.
-Μόλις βράσουν οι πατάτες τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα ,μοσχοκάρυδο και κορν φλάουρ. Πολτοποιούμε τις πατάτες μέχρι να ενωθούν όλα.
-Φτιάχνουμε μικρές μπάλες των περίπου 20 γραμμάρια
-Εάν θέλουμε τις ψήνουμε στο air fryer με λίγο ελαιόλαδο η στο τηγάνι έως ότου χρυσαφίσουν!
Δείτε το βίντεο εδώ:
@nikis_food
Υπέροχες κροκέτες πατάτας Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτές οι σπιτικές κροκέτες πατάτας θα αγαπηθούν! Υλικά 3 πατάτες Αλάτι 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ Λίγο πάπρικα μαύρο πιπέρι Αλάτι Μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα βράζουμε σε αλατόνερο για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν πλήρως. Μόλις βράσουν οι πατάτες τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι ,πάπρικα ,μοσχοκάρυδο και κορν φλάουρ. Πολτοποιήστε τις πατάτες μέχρι να ενωθούν όλα. Φτιάξτε μικρά σχήματα μπάλες περίπου 20 γραμμάρια Εάν θέλουμε τις ψήνουμε στο air fryer με λίγο ελαιόλαδο η στο τηγανι έως ότου χρυσαφισουν! Σερβίρουμε με ένα ντιπ μαγιονέζα κέτσαπ