Φτιάχνουμε μαζί με τα παιδιά γιγαντιαίο μπισκότο σοκολάτας

Μπισκότο σε μέγεθος πίτσας; Είμαστε μέσα! Αν θέλουμε να αποθεωθούμε έστω και για μια ημέρα από τα παιδιά μας αυτή είναι η ευκαιρία.

Και είναι απλό: αντί να σπάμε τη ζύμη σε μικρότερα μπισκότα την αφήνουμε ολόκληρη και την απλώνουμε σχηματίζοντας ένα και μόνο «μπισκοτάκι». Επιπλέον, είναι μια πολύ εύκολη συνταγή με λίγα υλικά.

Μπορείς να τη δοκιμάσεις για να εντυπωσιάσεις σε ένα πάρτι- όχι μόνο παιδικό, για να κεράσεις στο γραφείο, ή απλά για να διασκεδάσεις μαζί με τα παιδιά!

YΛΙΚΑ:

115 γραμμάρια βούτυρο, μαλακωμένο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
125g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
200 γρ. ανάμεικτη χοντροκομμένη σοκολάτα (λευκή, γάλακτος και απλή)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

-Προθερμαίνουμε το φούρνο σε αέρα στους 160°C. Χτυπάμε το βούτυρο, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη με ξύλινη κουτάλα ή ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να γίνουν λείο μείγμα. Χτυπάμε το αυγό και ανακατεύουμε τη βανίλια. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και την ψιλοκομμένη σοκολάτα, κρατώντας μια χούφτα, και αναδεύουμε καλά.

-Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεγάλο σωρό στο ταψί. Το πιέζουμε και σχηματίζουμε έναν κύκλο περίπου 20 εκατοστών. Πιέζουμε τη σοκολάτα που κρατήσαμε στην κορυφή του μπισκότου.

-Ψήνουμε για 15-18 λεπτά. Αφαιρούμε το μπισκότο από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά πάνω στο ταψί. Το σερβίρουμε είτε κομμένο σε φέτες είτε αφήνουμε τα ίδια τα παιδιά να το κόβουν με τα χεράκια τους.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network