Αφράτα, αλμυρά κρουασανάκια για το σχολείο- Το σνακ που θα λατρέψουν τα παιδιά

Τα κρουασανάκια είναι ένα σνακ που προτιμούν τα παιδιά και είναι εύκολο να τα φάνε στο διάλειμμα. Αν θέλεις μια υγιεινή εκδοχή για να μην πάρεις έτοιμα, δοκίμασε να τα φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι με τη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη! Μπορείς να επιλέξεις τη γέμιση, εμείς προτείνουμε φέτα και κάποιο υγιεινό αλλαντικό που μπορείς επίσης να έχεις φτιάξει μόνη σου, όπως κοτόπουλο που έχει μείνει από την προηγούμενη μέρα ή γαλοπούλα.

Υλικά

Για την ζύμη

450 γρ αλεύρι για τσουρέκι
2 μεσαία αυγά
150 γρ χλιαρό γάλα
8 γρ ξηρή μαγιά
1 κτσ ζάχαρη
1 κτσ γιαούρτι
2 κτγ αλάτι
50 γρ λιωμένο βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)

Για την γέμιση

150 γρ τυρί φέτα
4 φέτες ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό

Για το Άλειμμα

1 κρόκο
Σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τα αυγά (Μέτρια), το γιαούρτι, την ξηρή μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθουν τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι για τσουρέκι σε δόσεις σταδιακά μέχρι να έχουμε ενα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι!!.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ενσωματωθεί μέσα στην ζύμη.
Ξεκουράζουμε το ζυμάρι σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη για 40 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι πατώντας το με την παλάμη μας πάνω στον πάγκο μέχρι να γίνει ένα στρόγγυλο σχήμα περίπου 30 εκατοστά.
Στην συνέχεια με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε περαιτέρω μέχρι να φτάσουμε το επιθυμητό άνοιγμα της ζύμης!
Με την βοήθεια μιας ροδέλας η μαχαιριού κόβουμε την ζύμη σταυρωτά και στην συνέχεια ξανα κόβουμε τα τρίγωνα στην μέση και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα 1 φορά μέχρι να έχουμε 16 κομμάτια.
Ετοιμάζουμε την γέμιση τρίβοντας την φέτα και ψιλοκόβουμε το ζαμπόν.
Βάζουμε μια μικρή ποσότητα γέμισης στο πάνω μέρος απο κάθε τρίγωνο κομμάτι και ρολάρουμε φτιάχνοντας ένα ένα τα κρουασανάκια.
Σε ένα ταψί κουζίνας με λαδόκολλα τοποθετούμε με απόσταση τα κρουασανάκια το ένα δίπλα στο άλλο και με την ένωση προς τα κάτω για να μην ανοίξουν κατα το ψήσιμο!!
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 10 με 15 λεπτά να διπλασιαστούν.
Χτυπάμε ένα κρόκο απο ένα αυγό μεγάλο και αλείφουμε τα κρουασανάκια .
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στην κάτω σχάρα στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.

Δες εδώ την εκτέλεση της συνταγής:

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network