Αυτές είναι οι δύο διατροφικές “βόμβες” που δίνουμε στα παιδιά και θεωρούσαμε υγιεινά προϊόντα

Τα παιδιά μπορεί να λαμβάνουν σχεδόν τις μισές των θερμίδων τους από εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα (UPFs), και αυτό το ποσοστό αυξάνεται μέχρι την ηλικία των επτά ετών, σύμφωνα με νέα μελέτη με επικεφαλής ερευνητές από το UCL.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Nutrition, εξέτασε δεδομένα από 2.591 παιδιά που γεννήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2007 και 2008, των οποίων οι γονείς κατέγραψαν τι έτρωγαν και έπιναν για τρεις ημέρες.

Τα πιο συχνά καταναλωμένα UPFs από τα νήπια -που ήταν 21 μηνών όταν οι γονείς τους κατέγραψαν τη διατροφή τους- ήταν τα γιαούρτια με γεύσεις και δημητριακά ολικής άλεσης, προϊόντα που συνήθως θεωρούνται υγιεινά. Μέχρι την ηλικία των επτά ετών, τα πιο κοινά UPFs ήταν τα γλυκά δημητριακά, το λευκό ψωμί και τα γλυκά.

Διάβασε περισσότερα στο TheToc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network