Ψάχνεις για μια εύκολη συνταγή για να ετοιμάσεις ένα γλυκό αλλά υγιεινό σνακ για το σχολείο; Ή μήπως για ένα σπιτικό κέρασμα που δεν περιέχει ζάχαρη και θα ευχαριστηθούν όλα τα παιδάκια; Ανακαλύψαμε μια πολύ ωραία συνταγή στο theconsciousplantkitchen, τη δοκιμάσαμε κι έχουμε να πούμε ότι είναι εύκολη και έτοιμη σε μόλις 20 λεπτά! Αρκεί να έχεις τα υλικά..
Θα χρειαστείς σιρόπι σεφανδάμου και αλεύρι αμυγδάλου αλλά και λάδι καρύδας για την επικάλυψη. Φυσικά μπορείς να κάνεις τις δικές σου παραλλαγές στη συνταγή, αν το θέλεις. Εμείς χρησιμοποιήσαμε κουβερτούρα υγείας και λίγο βούτυρο αγελάδας για την επικάλυψη!
Σοκολατάκια μπανάνας με φυστικοβούτυρο
Υλικά
1 μεγάλη ώριμη μπανάνα (1/2 φλιτζάνι πουρέ μπανάνας)
6 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
5-6 κουταλιές της σούπας αλεύρι καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
1/2 φλιτζάνι vegan σοκολατάκια
2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανάμειξης, πολτοποίησε την μπανάνα και ανακάτεψε το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και το φυστικοβούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πρόσθεσε το αλεύρι αμυγδάλου και 5 κουταλιές αλευριού καρύδας. Το αλεύρι καρύδας απορροφά πολύ υγρασία, οπότε αν προσθέσεις πάρα πολύ, η ζύμη θα γίνει στεγνή και θρυμματισμένη.
Ανακάτεψε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη που μπορείς να πλάσεις σε μπάλες. Αν είναι πολύ υγρή, πρόσθεσε μια επιπλέον κουταλιά αλευριού καρύδας και ανακάτεψε. Αν είναι πολύ στεγνή, πρόσθεσε λίγο ακόμα πουρέ μπανάνας.
Λάδωσε τα χέρια σου για να αποφύγεις να κολλήσει η ζύμη και πλάσε τη σε μικρές μπάλες.
Τοποθέτησε τις μπάλες σε ένα πιάτο καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί. Βάλε το πιάτο στην κατάψυξη για λίγα λεπτά ενώ λιώνεις τη σοκολάτα.
Πρόσθεσε τα σοκολατάκια και το λάδι καρύδας σε ένα μπολ. Βάλε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας και επαναλαμβάνοντας μέχρι η σοκολάτα να λιώσει πλήρως.
Χρησιμοποίησε δύο πιρούνια για να βουτήξεις και να καλύψεις κάθε μπάλα με την λιωμένη σοκολάτα, και μετά άφησέ τη στο πιάτο. Επανέλαβε μέχρι όλες οι μπάλες να καλυφθούν. Αν θέλεις, πασπάλισε νιφάδες θαλασσινού αλατιού ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς από πάνω.
Τοποθέτησε το πιάτο στην κατάψυξη για 10-12 λεπτά για να σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη.
Φύλαξε τα σοκαλατάκια στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και 1 εβδομάδα.
Δες όλη τη συνταγή και το βίντεο της εκτέλεσης στο Shape.gr