Tυροκούλουρα με φέτα και βρώμη: Έτοιμα σε λίγα λεπτά για το ταπεράκι του σχολείου

Τι πιο ιδανικό από ένα γρήγορο, γευστικό αλλά και ταυτόχρονα υγιεινό σνακ, το οποίο μπορείς να το πάρεις μαζί σου στη δουλειά ή και να το βάλεις στο ταπεράκι του παιδιού σου για το σχολείο;

Αυτά τα λαχταριστά τυροκούλουρα με βρώμη και φέτα από τον food blogger, Γαβριήλ Νικολαΐδη (@gabnikolaidis), φτιάχτηκαν για να σου λύσουν τα χέρια, αφού μπορείς να τα ετοιμάσεις σε χρόνο ντετέ και με μόλις 4 υλικά! Προσφέρουν επίσης ισορροπημένη ενέργεια και πρωτεΐνη, ενώ η συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί για να περιλαμβάνει και άλλα υλικά, όπως μυρωδικά ή σπόρους.

Τυροκούλουρα με βρώμη και φέτα

Υλικά
200 γρ. φέτα
100 γρ. βρώμη
200 γρ. κίτρινο τυρί light
2 αυγά
1/2 κτγ μπούκοβο
1/2 κτγ ρίγανη

Για το τελείωμα

1 κρόκος αυγού + 1 κουταλιά νερό
2 κτσ βρώμη

Εκτέλεση

1) Βάζεις σε ένα μπολ τη φέτα και τη θρυμματίζεις με ένα πιρούνι.

2) Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύεις καλά.

3) Χρησιμοποιώντας τις παλάμες σου σχηματίζουμε μπαλάκια, πιέζεις να ενωθούν τα υλικά και με το δάχτυλο δίνεις το σχήμα κουλουριού.

4) Μεταφέρεις σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

5) Σε ένα μπολάκι χτυπάς ένα κρόκο αυγού με 2 κτσ νερό κι αλείφεις την επιφάνεια με ένα πινέλο.

6) Πασπαλίζεις με βρώμη

7) Ψήνεις στους 180°C στον αέρα για 20 λεπτά και στα μισά τα γυρίζεις να ψηθούν κ από την άλλη πλευρά.

Δες το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής στο Shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network