Η μηλόπιτα είναι εξαιρετική επιλογή για παιδιά, καθώς προσφέρει θρεπτικά συστατικά χωρίς τα πρόσθετα σάκχαρα που συνήθως βρίσκουμε στα γλυκά. Το γιαούρτι παρέχει πρωτεΐνη και ασβέστιο, απαραίτητα για την ανάπτυξη των παιδιών, ενώ τα μεγάλα κομμάτια μήλου προσφέρουν φυσικές βιταμίνες, φυτικές ίνες και ενέργεια. Φυσικά, χωρίς τη χρήση ζάχαρης, μειώνεται και ο κίνδυνος υπερβολικής κατανάλωσης γλυκών.
Η πιο νόστιμη μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη είναι εδώ και ζητάει να την φτιάξετε!
Μηλόπιτα χωρίς Ζάχαρη
Υλικά
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης
1 κ.γ. baking powder
1/8 κ.γ. αλάτι
40 γρ. ελαιόλαδο
240 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% σε θερμοκρασία δωματίου
60 ml. γάλα
3 μέτρια μήλα κομμένα σε κυβάκια
4 κ.σ. υποκατάστατο καστανής ζάχαρης (sukrin gold)
1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Ξεκινήστε κόβοντας τα μήλα σε κυβάκια. Ανακατέψτε τα σε ένα μπολ με το υποκατάστατο καστανής ζάχαρης και την κανέλα και αφήστε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το υποκατάστατο ζάχαρης, το baking powder, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το γάλα. Έπειτα προσθέστε τα 2/3 των μήλων και ανακατέψτε. Μεταφέρετε σε ταψάκι.
Ρίξτε από πάνω τα υπόλοιπα μήλα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά σε χαμηλή σχάρα. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το κέικ-μηλόπιτα να κρυώσει πριν το κόψετε. Κόψτε το με απαλές κοφτές κινήσεις γιατί είναι ζουμερό και μαλακό και μπορεί να διαλυθεί.
@emilyvagia 100/10 #cookinggirl #tiktokviral #foodie #mrssoupe #applepie #appleseason ♬ original sound – Kristina Girod