Αφράτα τσουρεκάκια χωρίς μίξερ. Έχουν γλυκιά και πλούσια γεύση, ενώ η υφή τους είναι αφράτη και μαλακή. Τα τσουρεκάκια μπορούν να προσαρμοστούν με διάφορους τρόπους – με σοκολάτα, γέμιση κρέμας, ξηρούς καρπούς, μαρμελάδα – κάνοντάς τα μια υπέροχη ιδέα για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Δοκίμασέ τα!
Υλικά :
- 240 ml χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 130 γρ μέλι+1 κουταλιά της σούπας για τη μαγιά
- 4-5 σταγόνες μαστίχα Χίου κοπανισμένες
- 1/2 κουταλάκι κακουλέ
- 3/4 κουταλάκι μαχλέπι
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 70 ml ελαιόλαδο
- 530 γρ περίπου αλεύρι για τσουρέκια
Σε μια μπασίνα βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη 1 κουταλιά μέλι.Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, το μέλι και το λάδι.Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Η ζύμη κολλάει λίγο γι’αυτό λαδώνουμε το πάγκο και τα χέρια μας και ζυμώνουμε καλά.Μόνο αν κολλάει υπερβολικά η ζύμη μας και δε μπορούμε να τη διαχειριστούμε συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι.
Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί.Όταν είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε 9 ίσα μέρη των 100γρ περίπου(μπορείτε να τα κάνετε και πιο μικρά)τα πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν ξανά.Ψήνουμε στους 170 βαθμους αντιστάσεις για 30-35 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
••Δε γλυκίζουν, οπότε αν τα θέλετε γλυκά θα πρέπει να συμπληρώσετε μέλι και ίσως χρειαστείτε και παραπάνω αλεύρι.
•••Εγώ τα βούτηξα σε βρώμη γιατί φαίνονται όμορφα αλλά μπορείτε να τα αφήσετε σκέτα ή να βάλετε φιλέ αμυγδάλου ή σουσάμι.
Μπορείτε να αλείψετε με αυγό ή γάλα αν θέλετε.
••••Πολλές φορές τα γεμίζω με σοκολάτα πριν τα τυλίξω.
@the_hungry_kat Αφράτα τσουρεκάκια χωρίς μίξερ. Υλικά : 240 ml χλιαρό νερό 1 φακελάκι μαγιά 130 γρ μέλι+1 κουταλιά της σούπας για τη μαγιά 4-5 σταγόνες μαστίχα Χίου κοπανισμένες 1/2 κουταλάκι κακουλέ 3/4 κουταλάκι μαχλέπι 1/2 κουταλάκι αλάτι 70 ml ελαιόλαδο 530 γρ περίπου αλεύρι για τσουρέκια Σε μια μπασίνα βάζουμε το χλιαρό νερό,τη μαγιά και τη 1 κπυταλιά μέλι.Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά,το αλάτι,το μέλι και το λάδι.Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Η ζύμη κολλάει λίγο γι’αυτό λαδώνουμε το πάγκο και τα χέρια μας και ζυμώνουμε καλά.Μόνο αν κολλάει υπερβολικά η ζύμη μας και δε μπορούμε να τη διαχειριστούμε συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί.Όταν είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε 9 ίσα μέρη των 100γρ περίπου(μπορείτε να τα κάνετε και πιο μικρά)τα πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν ξανά.Ψήνουμε στους 170 βαθμους αντιστάσεις για 30-35 λεπτά ανάλογα το φούρνο. ••Δε γλυκίζουν,οπότε αν τα θέλετε γλυκά θα πρέπει να συμπληρώσετε μέλι και ίσως χρειαστείτε και παραπάνω αλεύρι. •••Εγώ τα βούτηξα σε βρώμη γιατί φαίνονται όμορφα αλλά μπορείτε να τα αφήσετε σκέτα ή να βάλετε φιλέ αμυγδάλου ή σουσάμι. Μπορείτε να αλείψετε με αυγό ή γάλα αν θέλετε. ••••Πολλές φορές τα γεμίζω με σοκολάτα πριν τα τυλίξω. Καλή επιτυχία! #bread #tsoureki #brioche #baking #easyrecipe #recipe #asmr #asmrsounds #fyp #foryou #CapCut ♬ Zephyr Song – Classic Sounds