Ντόνατ φούρνου: Η λαχταριστή συνταγή για γλυκά και αλμυρά ντόνατ στο ταψί

Η συνταγή για ντόνατ φούρνου γλυκά και αλμυρά!

Μπορούν οι συνταγές με ζύμες που συνήθως θέλουν τηγάνι να μπορούν να μπουν φούρνο; Όχι πάντα, γι’ αυτό βρήκαμε την πιο αποτελεσματική συνταγή για τα πιο αφράτα donut φούρνου.

Εννοείται πως δε μπορούν να είναι ίδια με τα τηγανιτά, ωστόσο είναι σούπερ αφράτα και πεντανόστιμα!

Υλικά:

  • 500 γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 250-280 γρ χλιαρό γάλα
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 5 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 70 γρ μαλακό βούτυρο

Εκτέλεση

Μέσα στο αλεύρι ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα και ζυμώνουμε. Το πόσο θα χρειαστείτε ακριβώς εξαρτάται απ’ το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσετε. Μόλις σχηματιστεί μία ζύμη, προσθέτουμε σε 3 δόσεις το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί. Χωρίζουμε σε κομμάτια των 60γρ. Πλάθουμε μπαλάκια. Για τα ντόνατ με λουκάνικο χρησιμοποίησα 30 γρ ζύμης. Αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για 15-20 λεπτά και ψήνουμε στους 160 αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Μόλις κρυώσουν λίγο τα τρυπάμε και τα γεμίζουμε με μαρμελάδα ή πραλίνα της αρεσκείας μας. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με άχνη.

**Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Εγώ προτιμώ το αλεύρι για τσουρέκι γιατί τα κάνει σούπερ αφράτα.

***Μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι θέλετε (τυρί, αλλαντικά κλπ)

@the_hungry_kat Donut φούρνου γλυκά και αλμυρά 🍩 Με ρωτάτε συνέχεια για τις ζύμες που δείχνω στο τηγάνι αν μπορούν να μπουν φούρνο,γι’αυτό μετά από πολλές δοκιμές,βρήκα τα πιο αφράτα donut φούρνου.Εννοείται πως δε μπορούν να είναι ίδια με τα τηγανιτά,ωστόσο είναι σούπερ αφράτα και πεντανόστιμα! Υλικά : 500 γρ αλεύρι για τσουρέκι 250-280 γρ χλιαρό γάλα 1 φακελάκι μαγιά 50 γρ ζάχαρη 5 γρ μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 70 γρ μαλακό βούτυρο Μέσα στο αλεύρι ρίχνουμε τη μαγιά,τη ζάχαρη,το μπέικιν και το αλάτι.Προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα και ζυμώνουμε.Το πόσο θα χρειαστείτε ακριβώς εξαρτάται απ’το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσετε.Μόλις σχηματιστεί μία ζύμη,προσθέτουμε σε 3 δόσεις το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφιθεί.Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί.Χωρίζουμε σε κομμάτια των 60γρ.Πλάθουμε μπαλάκια.Για τα ντόνατ με λουκάνικο χρησιμοποίησα 30 γρ ζύμης.Αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για 15-20 λεπτά και ψήνουμε στους 160 αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.Μόλις κρυώσουν λίγο τα τρυπάμε και τα γεμίζουμε με μαρμελάδα ή πραλίνα της αρεσκείας μας.Προαιρετικά,πασπαλίζουμε με άχνη. **Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις.Εγώ προτιμώ το αλεύρι για τσουρέκι γιατί τα κάνει σούπερ αφράτα. ***Μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι θέλετε(τυρί,αλλαντικά κλπ) #donut #doughnut #baking #bread #savorydonut #donutrecipe #easyrecipe #recipe #food #asmr #asmrsounds #fyp #CapCut ♬ Home – Matthew Hall

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network