Οι ξύλινες κουτάλες είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στην κουζίνα σου. Είναι φιλικές προς τις αντικολλητικές επιφάνειες, δεν χαλάνε και δεν ζεσταίνονται τόσο εύκολα όσο το μέταλλο. Όμως, όσο κι αν φαίνονται καθαρές μετά από ένα γρήγορο πλύσιμο, μπορεί να κρύβουν μέσα τους υπολείμματα φαγητού, λίπη και βακτήρια που το μάτι μας δεν μπορεί να δει. Θέλεις να μάθεις πώς να τις καθαρίζεις σωστά;
Το μικρό μυστικό για καθαριότητα σε βάθος
Μπορεί να πιστεύεις πως το απλό πλύσιμο με ζεστό νερό και σαπούνι αρκεί για τις ξύλινες κουτάλες, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι μικροσκοπικές ρωγμές του ξύλου απορροφούν λάδια και υγρά. Αυτά, με την πάροδο του χρόνου, δημιουργούν μια στρώση που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά. Η λύση όμως είναι πιο απλή απ’ όσο νομίζεις!
Πώς θα τις πλύνεις σωστά
Βήμα 1: Γέμισε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βάλε τη στο μάτι να βράσει.
Βήμα 2: Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, βύθισε μέσα τις ξύλινες κουτάλες σου. Θα παρατηρήσεις κάτι απίστευτο: το νερό αρχίζει να αφρίζει! Αυτός ο αφρός δεν είναι τίποτα άλλο από τα υπολείμματα που έχουν μαζευτεί στις κουτάλες με τον καιρό.
Βήμα 3: Ανακάτεψε καλά τις κουτάλες μέσα στο βραστό νερό, αφήνοντάς τις να βράσουν για περίπου πέντε λεπτά. Αυτός ο χρόνος είναι αρκετός για να αφαιρεθούν ακόμα και τα πιο βαθιά υπολείμματα λίπους και βρωμιάς.
Βήμα 4: Βγάζεις τις κουτάλες από το νερό, τις στεγνώνεις καλά με μια καθαρή πετσέτα και τις αφήνεις να στεγνώσουν πλήρως πριν τις αποθηκεύσεις.
Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr