Oι χουρμάδες είναι η “καρδιά” αυτού του κέικ. Το κέικ δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη – η γλυκιά γεύση του έρχεται αποκλειστικά από τους χουρμάδες. Αν θέλεις να προσθέσεις λίγο επιπλέον γεύση, μπορείς να το σερβίρεις με σιρόπι χουρμάδων.
Αυτό το κέικ δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο. Απλά απομακρύνεις τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και ο υπόλοιπος χρόνος προετοιμασίας είναι σχεδόν ανύπαρκτος, με το μπλέντερ ή τον επεξεργαστή τροφίμων να κάνουν την περισσότερη δουλειά.
Κέικ με χουρμάδες και ελαιόλαδο
Υλικά:
Χουρμάδες
Γάλα
Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
Σκόνη ψησίματος και σόδα
Αυγά
Ελαιόλαδο
Εκχύλισμα βανίλιας (ή πάστα βανίλιας)
Εκτέλεση
Βήμα 1: Μούλιασε τους χουρμάδες στο ζεστό γάλα μέχρι να μαλακώσουν. Τους μεταφέρεις μαζί με το γάλα σε ένα μπλέντερ ή σε ένα πολυμηχάνημα με τα τρόφιμα και τους χτυπάς. Τα αυγά, η βανίλια και το λάδι προστίθενται στον επεξεργαστή τροφίμων πάνω από τους χουρμάδες που έχουν αναμειχθεί.
Βήμα 2: Πρόσθεσε τα αυγά, το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας και χτύπα ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετάφερε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Τα ξηρά συστατικά προστίθενται πάνω από το υγρό μείγμα.
Βήμα 3: Πρόσθεσε τα ξηρά συστατικά στο μείγμα με τους χουρμάδες.
Βήμα 4: Ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Βάλε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
Βήμα 5: Μετάφερε τη ζύμη σε μια φόρμα για κέικ.
Βήμα 6: Ψήσε μέχρι μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.
Δες το βίντεο στο Shape.gr