Brownies με ταχίνι και χαλβά: Ένα γλυκό και υγιεινό σνακ για όλη την οικογένεια

Λατρεύουμε τα brownies για δύο κυρίως λόγους: πρώτον είναι σούπερ σοκολατένια και δεύτερον ετοιμάζονται γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Όμως τα λιπαρά συστατικά που περιέχουν (βούτυρο, αυγά, κρυσταλλική ζάχαρη), μετατρέπουν την γλυκιά αυτή απόλαυση σε περιττές θερμίδες. Εμείς βρήκαμε μια συνταγή που αντικαθιστά τις βλαβερές προσθήκες, με ταχίνι και χαλβά, και κάνει αυτά τα brownies ιδανικά για τα παιδιά και όλη την οικογένεια!

Η εκδοχή αυτή των brownies είναι gluten free, vegan αλλά και κατάλληλη για περίοδο νηστείας.

Για 12 brownies θα χρειαστείς

Υλικά

2 αυγά chia (2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia + 5 κουταλιές της σούπας νερό)

1 φλιτζάνι ταχίνι

½ φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας

¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου

⅓ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι χωρίς γλουτένη

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ φλιτζάνι σκούρα σοκολάτα σε μικρά κομματάκια

⅓ φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικά)

½ φλιτζάνι χαλβάς

Εκτέλεση

Για να φτιάξεις τα αυγά chia, ανακάτεψε το νερό με τους σπόρους και δημιούργησε 2 μπαλάκια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ ανακατεύομαι το ταχίνι, την ζάχαρη και το σιρόπι σφενδάμου. Έπειτα πρόσθεσε το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Μέσα στο πηχτό μείγμα πρόσθεσε τα κομματάκια σοκολάτας και τα καρύδια και προσπάθησε να το απλώσεις ομοιόμορφα στην φόρμα. Στο τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένο χαλβά και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά, ανάλογα πόσο μαλακά θέλουμε να είναι. Μόλις κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε 12 κομμάτια.

Πηγή: Shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network